2018.02.01) Сторінка Директора
06.09.18 11:23
Доброї всім п’ятниці! Пройшов ще один тиждень. Для любителів порахувати хочу сказати, це 300 уроків. Сподіваюсь, що ці уроки пройшли для вас не дарма. Навпаки, я впевнений, що ви дізналися багато нового і цікавого, отримали багато гарних оцінок і змогли порадувати і себе, і своїх батьків. А я хотів би сьогодні поговорити про науково-технічний прогрес та вимоги, які він ставить до нас.
Ось так виглядав перший мобільній телефон. Він був зроблений в 1973 році, вмів тільки «дзвонити», тобто дозволяв розмовляти, не передбачав ніяких SMS повідомлень, ніякого viber, ніяких чатів та соцмереж. Щоб він працював, його треба було заряджати більше 10 годин, а працював він лише півтори години в режимі мовлення. Кому цікаво, той може більш детально ознайомитися з цим дивом техніки за посиланням: https://gazeta.ua/articles/history/_pershij-mobilnij-telefon-ne-mav-displeya-i-zaryadzhavsya-protyagom-10-god/522060. Хоча в словосполученні «диво техніки» нема ніякої іронії. Сорок п’ять років тому це був справжній прорив в засобах комунікації. Ще хочу зауважити досить банальну, але дуже справедливу річ: сучасний мобільний телефон набагато «розумніший» і «спритніший», ніж комп’ютери, завдяки яким запускалися перші космічні кораблі. Події, що показуються в фільмах «Матриця» або «Термінатор», сьогодні вже не сприймаються як неймовірна фантастика.
До чого я все це кажу? Прогрес сьогодні розвивається з неймовірною швидкістю. Темпи розвитку нині можна порівняти із геометричною прогресією (уроки алгебри, 9 клас). Але для того, щоб бути актуальним на ринку праці зараз, не достатньо мати диплом ВНЗ, мало володіти якоюсь професією. Треба бути компетентним в якійсь галузі. Треба володіти термінологією, знати тенденції розвитку галузі. Жоден предмет, що вивчається в школі, не може гарантувати актуальність випускника на ринку праці. Але парадокс в тому, що сукупність знань з різних предметів роблять людину насправді компетентною. Головна цінність фахівця не в тому, щоб нажати кнопку «старт» на пульті управління або комп’ютері, головне - створити технічне завдання, описати результат, якого треба досягти. А цей результат вже сьогодні знаходиться на межі різних наук.
Я хочу звернутися до наших випускників. Шановні, за якихось півроку ви закінчите школу. Але задумайтесь: чи вважаєте ви себе готовими до дорослого життя, чи компетентна ви особистість? У цьому вам допоможуть кілька запитань.
- Я вважаю себе досить компетентним, щоб бути свідомим громадянином і справжнім патріотом не тільки на словах;
- Я вважаю, що компетентність в галузі інформатики необхідна в подальшому для опанування будь-якої професії. Я відповідаю цим вимогам.
- Знання іноземної мови сьогодні не досягнення, а запорука успішного працевлаштування.
- Бути компетентним в історії своєї батьківщини - ознака культурної людини.
- Я знаю, які компетенції мені потрібно розвивати, і я над цим працюю.
Мені буде дуже цікаво дізнатися ваші думки, якщо ви поділитесь ними у коментарях. Чекаю на ваші відповіді.
Ну і звичайно, наприкінці тижня я не можу не привітати іменинників:
Примак Федір, 4-А клас: 02.02 | Сіроштан Іван, 5-А клас: 28.01 |
Сороківський Роман, 2-А клас: 29.01 | Онопрієнко Ксенія, 1-А клас: 31.01 | Лебедєв Олександр, 10-А клас: 29.01 |
А крім того, вітаємо учнів, що проявили свою компетентність в галузі мови та мовлення. Вітаємо призерів (ІІІ місце) районного конкурсу «Заговори, щоб я тебе побачив»:
Тарасову Євгенію 4-А клас | Шинкарьова Данила, 10-А клас | Також вітаємо їх керівника, вчителя російської мови, Федорову Ольгу Макарівну. |
Отже, бажаю вам гарних вихідних.
Ваш директор С.Ю. Романчук
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі